Venenzia Restoran Sahibi Helin GÖZE ile Gastronomi Söyleşisi

Venenzia Restoran Sahibi Helin GÖZE ile Gastronomi Söyleşisi

Sizleri gastronomi dünyasının renkli yolculuğunda unutulmaz bir söyleşiye davet ediyoruz... 

Lezzetini doğal ürünlerden, özenle seçilen malzemelerden alan Venezia Restoran, İtalyan Mutfağı'nın gizemli ve zarif lezzetlerini sunuyor.

Venezia'nın konseptini sorsak?
Restoranımız İtalyan Mutfağı üzerinedir. Şarap ve pizza, çoğunlukla tüketilen yiyeceklerimizdir.

Ekibiniz kalabalık mı?
Mutfakta 4 personelimiz var. Servis kısmında 3 kişi bulunuyor.

Malzeme seçiminde önem verdiğiniz noktalar neler?
Ürünlerimizin taze olması bizim önceliğimizdir. Toptan olarak tedarik ettiğimiz ürünler de var, özel olarak manavdan seçtiğimiz malzemelerimiz de bulunmakta. Kendi ellerimizle ürün seçtiğimiz zaman, onun kalitesini tercih etmek bizim elimizde oluyor; fireli veya çürük ürün tercih etmiyoruz, taze ve organik ürünlerden yanayız.

Neden İtalyan Mutfağı?
Pizza İtalyanlar'a özgü bir yemek. Bizim de uzun yıllardır pizza deneyimimiz oldu, şefimiz 5 yıl yurt dışında, daha sonra Türkiye’de 6 yıl kadar pizza üzerine çalıştı. Lezzetimizin Aydın’da olmayışı, restoranımızı açmamıza ve herkese bu lezzeti sunmaya itti. Konsept ve tat olarak Aydın’da bunun eksikliği yaşanıyordu, biz de bu eksikliği kapatmak için restoranımızı açtık. 

Sizi diğer restoranlardan ayıran ne?
Konseptimiz diğer restoranlara göre daha farklı. Pizza ve şarap üzerine yoğunlaştığımız bir restoran. Pizza hamurumuz ve sosumuz kendimize özel. Makarnalarımız (penne haricinde) el açmasıdır. Şu an Aydın’da bu konsepti yapan yok. Restoranımız aile yapısına da çok uygun. 

Restoranınıza ilk defa gelen birisine hangi pizzanızı önerirsiniz?
Calzone ve Göze's Pizza'mızı önerebiliriz. Calzone (karışık), orijinalı kapalı bir pizzadır ama müşterilerimiz bunu açık bir şekilde tercih ediyor. Göze’s Pizza, kendimize özgü, special pizzamızdır.

Size göre en iyi şarap tercihi nasıl olmalı?
Restoranımızda Lucien Arkas, Prodom ve Doluca şarapları bulunuyor. Ege bölgesine ait şarap türleri olduklarından, bu yerli şarapları önerebiliriz.

Şefin Speciali'ni sorsak?
Pizza da Göze’s pizzamız tabii ki de. 

Restoranınızın olmazsa olmazı?
Bizim öne çıkmayı amaçladığımız ürünümüz pizza, bu bizim için olmazsa olmaz. Ama tabii ki samimiyet, güler yüz de var. Bizim için önemli olan, müşterilerimizin restoranımızdan memnun bir şekilde ayrılması...

Personellerinize nasıl eğitimler veriyorsunuz?
Anlaştığım şarap firmaları, bana eğitim noktasında destek çıkmışlardı. Onların eğitmenleri, şaraplar hakkında küçük bir eğitim vermişti.

Personellerimizin menüye hakim olması ve gelen müşterilerimize öneride bulunması için tabii ki de bir süreç gerekiyor. Zaman geçtikçe onların da menüye hakim olması ile bu eğitimi yavaş yavaş tamamlıyoruz. 

İleride menünüzü genişletmeyi düşünüyor musunuz?
Müşterilerimizden gelen istek ve yorumlarla genişletmeyi düşünüyoruz. Mutfakta deneyip, dönüştürebileceğimiz içeriklerle, konseptin dışına fazla çıkmadan bunu istiyoruz.

Restoranınızdaki ekip uyumu ne boyutta?
Aile olmamız bunun çok büyük desteği, ama kapıdan girdiğimiz andan itibaren iş arkadaşıyız. Yoğun olduğumuz zamanlarda dahi tebessüm ve samimiyeti eksik etmiyoruz, bunun sebebi müşterilere güzel hizmetler sunmak, onların buradan memnun ayrılmasını sağlamak...