Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

SAĞLIK (Recep Bektaş) - Muhabir Recep Bektaş | 06.10.2023 - 17:07, Güncelleme: 06.10.2023 - 17:16 3043+ kez okundu.
 

Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
20 yıldan fazladır aktarlık mesleğini sürdüren Ahmet Çamoğlu mevsim geçişlerinden sizlerin etkilenmemesi için şifalı formüller verdi. Yüksek sıcakların ardından metabolizmanın zayıfladığını söyleyen Ahmet Çamoğlu’’ İnsan metabolizmasının hava değişiklerine karşı savunmasız olabiliyor. Şu anda mevsim geçişlerinden dolayı vücut su kaybına uğruyor ve bağışık sistemi zayıfladığından ötürü mide bulantıları, kusmalar, aşırı ateşlenmeler gibi rahatsızlıklar görülmektedir. Bunlara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz adına propolisler vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü, bal, polen tarzında gıda takviyelerine alternatif olarak sunulabilir. Bitki çaylarından zencefil, zerdeçal, tarçın, papatya çayı, ıhlamur ve hibüsküs gibi kış çayı tüketebiliriz. Hindi yağı; boğaz enfeksiyonlarında ve boğazda oluşmuş olan bakterilere karşı vücutda antibiyotik etkisi gösteren ürünlerden biridir.’’ Pratik Tarifler Evlerde ve iş yerlerinde çok rahat bir şekilde yapabileceğiniz tarifler veren Çamoğlu,  “Hiçbir şey bulamıyorsak kekiği kaynatıp gargara yapabiliriz. O da boğaz üzerinde buluşulan antiseptik özenli sahip, o da boğaz ağrılarını ve boğazdaki mikropları kırmaya yardımcı olabiliyor. Günlük evde ya da iş yerlerinde papatya, ıhlamur ve adaçayı gibi bilindik şeyleri de kullanabiliriz. Kekik yağını yine şeker damlatıp günde bir veya iki defa tüketebilme ihtimalimiz var. Tabi bunu kekiği kullanırken yüksek tansiyonlarda kullanmaması gerekiyor. Tarçını da bitki çayların içerisinde ilave ederek kullanılabilir. Yanı sıra zencefil, tarçın, keçiboynuzun tozunu balla karıştırıp sabah öğle akşam ailecek tüketebiliriz’’ dedi.
Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

20 yıldan fazladır aktarlık mesleğini sürdüren Ahmet Çamoğlu mevsim geçişlerinden sizlerin etkilenmemesi için şifalı formüller verdi.
Yüksek sıcakların ardından metabolizmanın zayıfladığını söyleyen Ahmet Çamoğlu’’ İnsan metabolizmasının hava değişiklerine karşı savunmasız olabiliyor. Şu anda mevsim geçişlerinden dolayı vücut su kaybına uğruyor ve bağışık sistemi zayıfladığından ötürü mide bulantıları, kusmalar, aşırı ateşlenmeler gibi rahatsızlıklar görülmektedir. Bunlara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz adına propolisler vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren arı sütü, bal, polen tarzında gıda takviyelerine alternatif olarak sunulabilir. Bitki çaylarından zencefil, zerdeçal, tarçın, papatya çayı, ıhlamur ve hibüsküs gibi kış çayı tüketebiliriz. Hindi yağı; boğaz enfeksiyonlarında ve boğazda oluşmuş olan bakterilere karşı vücutda antibiyotik etkisi gösteren ürünlerden biridir.’’
Pratik Tarifler
Evlerde ve iş yerlerinde çok rahat bir şekilde yapabileceğiniz tarifler veren Çamoğlu,  “Hiçbir şey bulamıyorsak kekiği kaynatıp gargara yapabiliriz. O da boğaz üzerinde buluşulan antiseptik özenli sahip, o da boğaz ağrılarını ve boğazdaki mikropları kırmaya yardımcı olabiliyor. Günlük evde ya da iş yerlerinde papatya, ıhlamur ve adaçayı gibi bilindik şeyleri de kullanabiliriz. Kekik yağını yine şeker damlatıp günde bir veya iki defa tüketebilme ihtimalimiz var. Tabi bunu kekiği kullanırken yüksek tansiyonlarda kullanmaması gerekiyor. Tarçını da bitki çayların içerisinde ilave ederek kullanılabilir. Yanı sıra zencefil, tarçın, keçiboynuzun tozunu balla karıştırıp sabah öğle akşam ailecek tüketebiliriz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.