Kuşadası’nda Türk mutfağına büyük ilgi

KÜLTÜR SANAT (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.04.2024 - 10:25, Güncelleme: 05.04.2024 - 10:25 1232+ kez okundu.
 

Kuşadası’nda Türk mutfağına büyük ilgi

Aşçıbaşı Ünlü Şef Fahri Çörtoğlu’nun eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar Türk yemek kültürünü deneyimleme fırsatı buldu.
Etkinliğe katılan Amerikalı misafirlerden Kathryn Wilson, dünya çapında birçok yer gezdiğini ve Türkiye’de, Kirazlı bölgesinde Türk mutfağıyla tanıştığını belirterek, "Türkiye’de Kirazlı’da özel bir yere geldik ve burada Türk mutfağının geleneksel yemeklerini, aşçı ve gelen grupla hazırladığımız yemekleri deneyimleme fırsatı bulduk" dedi. Wilson, etkinlik sonrasında yapılan tadım seanslarıyla da herkesin Türk mutfağının lezzetlerine hayran kaldığını belirtti. Kuşadası Ticaret Odası 2. Başkanı Seydi Yıkılmaz, Türk mutfağını tanıtmanın önemine değinerek, "Yabancı misafirlerimize dünyaca ünlü ve bir o kadar da zengin Türk mutfağını tanıtmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek duygularını ifade etti. Etkinlik, katılımcılara Türk yemek yapımı konusunda pratik yapma ve bu alanda bilgi edinme imkanı sağlarken Şef Çörtoğlu’nun rehberliğinde yapılan atölye çalışmaları sırasında katılımcılar, kendi elleriyle Türk yemekleri hazırladı. Başarılı olan katılımcılara ise sertifika verildi.
Aşçıbaşı Ünlü Şef Fahri Çörtoğlu’nun eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar Türk yemek kültürünü deneyimleme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan Amerikalı misafirlerden Kathryn Wilson, dünya çapında birçok yer gezdiğini ve Türkiye’de, Kirazlı bölgesinde Türk mutfağıyla tanıştığını belirterek, "Türkiye’de Kirazlı’da özel bir yere geldik ve burada Türk mutfağının geleneksel yemeklerini, aşçı ve gelen grupla hazırladığımız yemekleri deneyimleme fırsatı bulduk" dedi. Wilson, etkinlik sonrasında yapılan tadım seanslarıyla da herkesin Türk mutfağının lezzetlerine hayran kaldığını belirtti.

Kuşadası Ticaret Odası 2. Başkanı Seydi Yıkılmaz, Türk mutfağını tanıtmanın önemine değinerek, "Yabancı misafirlerimize dünyaca ünlü ve bir o kadar da zengin Türk mutfağını tanıtmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Etkinlik, katılımcılara Türk yemek yapımı konusunda pratik yapma ve bu alanda bilgi edinme imkanı sağlarken Şef Çörtoğlu’nun rehberliğinde yapılan atölye çalışmaları sırasında katılımcılar, kendi elleriyle Türk yemekleri hazırladı. Başarılı olan katılımcılara ise sertifika verildi.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.